ساخت و طراحی وب سایت، فرآیندی بسیار طاقت فرسا هست. اما امروزه بسیاری از افراد نیازمند یادگیری ساخت سایت می باشند. لذابرنامه نویسان دست به کار شده اند و برنامه ای با قابلیت استفاده بسیار آسان طراحی کرده اند. این برنامه به عموم افراد اجازه می دهد تا وبسابت خود را به صورت حرفه ای طراحی کنند. این برنامه وردپرس نام گرفته است. فرآیند نسبتا ساده طراحی سایت با وردپرس، پشتوانه ای قوی و پیچیده دارد.
حال سوال اصلی اینجاست: گام های اساسی یادگیری و استفاده وردپرس چیست؟
هاست وردپرس را خریداری کنید.
وردپرس را نصب کنید.
تم خود را انتخاب کنید.
پلاگین ها را نصب کنید.
نکات و ترفندها استفاده از ورد پرس را یاد بگیرید.
اجازه دهید قبل از هر اقدام دیگری برای آموزش ساخت سایت به پاسخ این سوال بپردازیم. تفاوت بین WordPress.org و WordPress.com در چیست؟ سوالی که ذهن اکثر افرادی را که تازه می خواهند در این حوزه فعالیت کنند را به خود جلب کرده است.
به طور کلی باید گفت در WordPress.org شما وب سایت یا وبلاگ خود را در از طریق یک ارائه دهنده میزبان شخص ثالث میزبانی می کنید. برای WordPress.com باید نرم افزار وردپرس خود را دانلود کنید. در گام دوم نام دامنه را در یک سایت شخص ثالث خریداری کنید . در آخر سرور خود را مدیریت کنید. این یک تجربه بسیار کاربردی تر از WordPress.com است که برای طراحی سایت با وردپرس استفاده می شود.
حال ممکن است در ذهن شما سوالی پیش آید که کدام یک از سایت های بالا برای شما کاربردی تر و مناسب تر هستد؟ اجازه دهید با توضیحات جامع تر، شما را بیشتر در حوزه آموزش ساخت سایت راهنمایی کنیم. مسلما با آگاهی بیشتر تصمیم رضایت بخش تری اتخاذ خواهید کرد.
اگر می خواهید قدرت کاملی بر سفارشی سازی وطراحی سایت وردپرس و کنترل وب سایت خود داشته باشید، WordPress.org ایده آل است. با این حال، مدیریت یک وب سایت WordPress.org مسئولیت بسیار بیشتری دارد. شما باید نام دامنه خود را خریداری و تنظیم کنید، افزونه ها و یک تم را آپلود و نصب کنید، کد وب سایت خود را ویرایش کنید و امنیت وب سایت خود را مدیریت کنید. استفاده از WordPress.org رایگان است، اما شما باید برای هر چیز دیگری که برای داشتن یک وب سایت صرف می شود، هزینه کنید.
اگر به دنبال یک گزینه همه کاره هستید که بیشتر کار های سخت را برای شما انجام دهد، WordPress.com مناسب است. شما هرگز نیازی به مدیریت سرور خود، پرداخت هزینه هاست یا خرید دامنه ندارید. همچنین تعدادی گزینه سفارشی سازی همراه با طرح WordPress.com وجود دارد که به شما کمک می کند تا وب سایت خود را آنطور که می خواهید بسازید.
WordPress.com به صورت نسخه رایگان و پولی ارائه می شود. اگر با نسخه رایگان کار می کنید، نخواهید توانست تم یا افزونه سفارشی را آپلود کنید. در واقع شما یک زیر دامنه وردپرس خواهید داشت. با این حال، همیشه امکان پرداخت هزینه برای ارتقاء پریمیوم و سایر برنامه هایی که ویژگی ها و کنترل بیشتری را در اختیار شما قرار می دهند، وجود دارد. علاوه بر این امکان خرید دامنه سفارشی از طریق یک سایت ثالث نیز وجود دارد.
مراحل زیر را با ترتیب دنبال کنید. با به پایان رسیدن مراحل وب سایت شما آماده است. به عبارت دیگر با اتمام مراحل موفق به طراحی سایت با وردپرس شده اید.
یک طرح وردپرس از WordPress.com انتخاب کنید.
نام دامنه و ارائه دهنده هاست خود را تنظیم کنید.
وردپرس را نصب کنید.
موضوع خود را انتخاب کنید.
پست ها و صفحات را به وب سایت خود اضافه کنید.
وب سایت خود را سفارشی کنید.
پلاگین ها را نصب کنید.
وب سایت خود را برای افزایش سرعت صفحه بهینه کنید.
از نمونه های وب سایت وردپرس الهام بگیرید.
وردپرس امروزه محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا است. سهولت استفاده و تطبیق پذیری آن اکثر کاربران و صاحبان مشاغل را قادر می سازد تا وب سایتی کاربردی بسازند.
وردپرس دارای یک ساختار منظم و منسجم است که یادگیری آن برای هر فردی که در حوزه وب فعالیت می کند خالی از لطف نخواهد بود. بهترین آموزش وردپرس از نظر افراد مختلف متفاوت می باشد. چرا که سبک های یادگیری افراد مختلف جامعه با هم تفاوت فاحش دارند. حتی سبک یادگیری یک فرد در دوره های مختلف زندگی وی و با با توجه به حالات روحی و روانی خودش تغییر می کند.
تعدادی از افراد به آموزش گروهی علاقه مند هستند در صورتی که برای برخی تدریس و یادگیری انفرادی از اولویت برخوردار هست. برخی از یادگیرندگان سبک های آکادمیک را برای یادگیری ترجیح می دهند؛ این در حالی هست که تعدادی دیگر اعتقاد دارند آموزش غیر رسمی برای یادگیری بهترین روش می باشد. این افراد از آموزش های خشک و رسمی دانشگاهی گریزان هستند.
با در نظر گرفتن تمام مطالب باید گفت هیچ روش آموزشی برای وردپرس وجود ندارد که از نظر همه یادگیرندگان بهترین روش آموزشی باشد. البته این حرف به این معنی نیست که آموزش وردپرس هیچ قاعده و قانونی ندارد. اما بهترین قانون یادگیری وردپرس در یک جمله خلاصه می شود. با هر روشی که خوب یاد میگیری، یاد بگیر.
جهت برآورد میزان اشنایی کاربران با وب از این روش استفاده شده است