برای این که صفحات وبلاگ، صفحات اصلی و سایر محتواها در نتایج موتور جستجوی گوگل نشان داده شوند، باید اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما ایندکس شده است. گوگل ایندکس، اساساً یک پایگاه داده است.
هنگامی که افراد از موتور جستجو برای جستجوی یک محتوا استفاده می کنند، گوگل برای تهیه محتوای مربوطه به فهرست مطالب ایندکس شده مرتبط مراجعه می کند. اگر صفحه شما ایندکس نشده باشد، بنابراین در موتور جستجوی گوگل نیز وجود ندارد. این خبر بدی برای کسانی است که می خواهند از طریق جستجوی ارگانیک برای وب سایت خود مخاطب جذب کنند.
این مقاله جزئیات بیشتری در مورد ایندکس سازی و مهم بودن آن به شما ارائه می دهد. همچنین توضیح می دهد که چگونه می توانید بررسی کنید که صفحه شما ایندکس شده است، چگونگی رفع مشکلات متداول سئو تکنیکال که منجر به بروز مشکلات ایندکس سازی می شود و همچنین چگونه گوگل را مجاب کنید تا به سرعت سایت شما را ایندکس کند، اگر قبلاً ایندکس نشده است.
گوگل ایندکس به سادگی لیستی از تمام صفحات وب است که موتور جستجو از وجود آن صفحات، اطلاع دارد. اگر گوگ وب سایت شما را ایندکس نکند، سایت شما در نتایج جستجوی گوگل نشان داده نمی شود.
مثل این می ماند که شما کتابی بنویسید اما هیچ کتاب فروشی یا کتابخانه ای آن کتاب را تهیه نکرده باشد. بنابراین هیچ کس کتابی که نوشته اید را پیدا نخواهد کرد. حتی ممکن است که از وجود کتاب نیز اطلاع داشته باشند و اگر خواننده ای به دنبال آن کتاب می گردد، واقعاً برای یافتن آن کتاب با مشکل مواجه می شود.
وب سایت هایی که ایندکس نشده اند در پایگاه داده گوگل نیز وجود ندارند. بنابراین موتور جستجو نمی تواند این وب سایت ها را در صفحات نتایج موتور جستجو (SERP) خود ارائه دهد.
برای ایندکس وب سایت ها، خزنده های وب (Googlebot) گوگل باید آن وب سایت را کرال کنند.
ایندکس سازی فقط به معنای ذخیره شدن سایت در پایگاه داده های گوگل است. به این معنی نیست که در بالای صفحات نتایج موتور جستجو یا SERP ها نشان داده شود. ایندکس سازی توسط الگوریتم های از پیش تعیین شده کنترل می شود، که عناصری مانند تقاضای کاربر و بررسی کیفیت محتوا و سایت را تحت تأثیر قرار می دهد. با مدیریت اینکه عنکبوت های گوگل محتوای سایت شما را کشف کنند، می توانید روی ایندکس سازی تأثیر بگذارید.
شکی نیست که شما می خواهید وب سایتتان ایندکس شود، اما چگونه می توانید بفهمید که سایت ایندکس شده است یا خیر؟ خوشبختانه موتور جستجو این کار را بسیار آسان کرده است تا از طریق جستجوی سایت خود، متوجه شوید که آیا سایت ایندکس شده است یا خیر.
همچنین می توانید از Google Search Console برای بررسی ایندکس شدن صفحه خود استفاده کنید. راه اندازی یک حساب گوگل سرچ کنسول رایگان است.
1.وارد اکانت گوگل سرچ کنسول خود شوید.
2.روی “Index” کلیک کنید.
3.روی ” Coverage ” کلیک کنید.
4.تعداد صفحات معتبری که ایندکس شده اند را مشاهده خواهید کرد.
5.اگر تعداد صفحات معتبر صفر باشد، گوگل صفحه شما را ایندکس نکرده است.
همچنین می توانید از گوگل سرچ برای بررسی ایندکس شدن صفحات خاص استفاده کنید. فقط آدزس سایت خود را در URL Inspection Tool وارد کنید. اگر صفحه ایندکس شد، پیام URL is on Google برای شما نمایش داده می شود.
گوگل برای ایندکس کردن سایت از چند روز تا چند هفته زمان لازم دارد. چگونه قرار است مخاطب یا مشتری صفحه وب جدید شما را از طریق گوگل کشف کند؟ خوشبختانه مراحلی وجود دارد که می توانید برای ایندکس سازی کارآمدتر انجام دهید. در ادامه، برای تسریع روند کار ایندکس توضیحی داده شده است.
ساده ترین راه برای ایندکس شدن سایت خود درخواست ایندکس سازی از طریق گوگل سرچ کنسول است. برای این کار، به Google Search Console’s URL Inspection Tool بروید. آدرس مورد نظر جهت ایندکس سازی را در نوار جستجو وارد کرده و منتظر بمانید تا گوگل آدرس را بررسی کند. اگر آدرس مورد نظر ایندکس نشده باشد، روی دکمه Request Indexing کلیک کنید.
توجه: گوگل به طور موقت request indexing tool را در اکتبر 2020 غیرفعال کرده بود.
با این حال ، ایندکس سازی گوگل زمان بر است. همانطور که گفته شد، اگر سایت شما جدید باشد ، یک شب ایندکس نمی شود. علاوه بر این، اگر سایت شما به درستی برای جا به جایی و کرال Googlebot ها تنظیم و طراحی نشده باشد، به احتمال زیاد سایت ایندکس نمی شود.
Robots.txt فایل هایی هستند که Googlebot آن ها را به عنوان شاخصی تشخیص می دهد که نباید یک صفحه وب را کرال کند. عنکبوت های موتور جستجو Bing و Yahoo همچنین می توانند Robots.txt را تشخیص دهند. شما می توانید از فایل های Robots.txt برای کمک به خزنده ها برای در اولویت قرار دادن صفحات مهم تر استفاده کنید.
تگ های سئو راه دیگری برای راهنمایی عنکبوت های موتور جستجو مانند Googlebot هستند. دو نوع اصلی تگ سئو وجود دارد که باید آن ها را بهینه کنید.
این تگ ها به موتورهای جستجو می گویند که صفحات را ایندکس نکنند. اگر صفحات خاصی ایندکس سازی نمی شوند، ممکن است دارای برچسب های noindex باشند. برای بررسی این تگ می توانید این دو نوع را بررسی کنید :
– متا تگ : با توجه به هشدارهای مرتبط با noindex page می توانید بررسی کنید که چه صفحاتی در وب سایت شما ممکن است دارای برچسب متا noindex باشد. اگر صفحه ای به عنوان noindex علامت گذاری شده است، برچسب متای آن را حذف کنید تا به ایندکس شدن سایت خود کمک کنید.
– X-Robots-Tag : می توانید از گوگل سرچ کنسول استفاده کنید تا ببینید کدام صفحه ها در عنوان HTML خود دارای تگ X-Robots هستند. از URL Inspection Tool که در بالا توضیح داده شد استفاده کنید. پس از ورود به یک صفحه، به دنبال ? Indexing allowedبگردید و اگر جمله No: ‘noindex’ detected in ‘X‑Robots-Tag’ http header را پیدا کردید، باید تگ X-Robots را حذف کنید.
تگ های متعارف به کرال ها می گویند که کدام نسخه خاص از یک صفحه ترجیح داده شود. اگر یک صفحه دارای برچسب متعارف نباشد، Googlebot تشخیص می دهد که این صفحه همان صفحه ارجح و تنها نسخه آن صفحه است، و آن صفحه را ایندکس می کند. اگر یک صفحه دارای برچسب متعارف باشد، Googlebot فرض می کند که یک نسخه جایگزین برای آن صفحه وجود دارد، و بنابراین آن صفحه را ایندکس نمی کند، حتی اگر واقعا نسخه دیگری از آن صفحه وجود نداشته باشد. برای بررسی تگ های متعارف از Google’s URL Inspection Tool استفاده کنید. در این حالت، هشداری را مشاهده خواهید کرد که روی Alternate page with canonical tag نوشته شده است.
لینک داخلی به خزنده ها کمک می کند صفحات وب شما را پیدا کنند. صفحات بدون لینک به عنوان صفحات گم شده شناخته می شوند که به ندرت ایندکس می شوند. معماری مناسب سایت، همانطور که در سایت مپ بیان شده است، لینک داخلی مناسب را تضمین می کند.
سایت مپ XML شما تمام محتوای وب سایت شما را مشخص می کند، به شما امکان می دهد صفحاتی را که لینک ندارند شناسایی کنید.
وقتی Googlebot به تگ های nofollow برخورد می کند، به گوگل نشان می دهد که نباید این گونه لینک ها را ایندکس کند. تگ های nofollow را از لینک ها حذف کنید.
همانطور که گفته شد، عنکبوت ها با کرال کردن در وب سایت شما، مطالب جدید را کشف می کنند. لینک های داخلی روند کار را تسریع می کنند. از صفحات با رتبه های بالا به صفحات جدید لینک داده و لینک سازی داخلی را ایجاد کنید.
گوگل تشخیص می دهد که صفحات سایت شما مهم و قابل اعتماد هستند اگر توسط سایت های معتبر به طور مداوم به آن ها لینک داده شوند. بک لینک ها به گوگل می گویند که یک صفحه باید ایندکس شود.
محتوای با کیفیت بالا هم برای ایندکس سازی و هم برای رتبه بندی بسیار مهم است. برای اطمینان از عملکرد بالای محتوای وب سایت خود، صفحات با کیفیت پایین را حذف کنید.
این کار به Googlebot اجازه می دهد تا با استفاده بهتر از crawl budget ، روی صفحات با ارزش وب سایت شما تمرکز کند. علاوه بر این، شما می خواهید که هر صفحه در سایت شما برای کاربران دارای ارزش باشد. بنابراین، محتوا باید منحصر به فرد باشد. محتوای تکراری می تواند یک پرچم قرمز برای گوگل آنالیتیکس باشد.
خواه یک مدیر وب سایت باشید که یک سایت شرکتی را مدیریت می کند، یا یک برنامه نویس جاوا اسکریپت یا یک وبلاگ نویس مستقل باشید، فرقی نمی کند، دانش سئو یک مهارت لازم است. سئو می تواند ترسناک به نظر برسد، اما برای فهمیدن آن نیازی نیست که در آن متخصص باشید.
جهت برآورد میزان اشنایی کاربران با وب از این روش استفاده شده است